furulya.hu

Furulyás fórum

"Miért épp furulyás vagy?" Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitásaHozzászólás a témához
Szerző Üzenet
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 15. 20:21 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Tisztelt Hölgyeim es Uraim! Kedves Forum-Látogatók!
Elöször is röviden bemutatkoznék:

Fülep István Benedek vagyok, blockflöteművész- tanár. 2005-ben a szegedi régizene-blockflöte szakon tettem le zenepedagógusi ill. kamaramüveszi diplomámat, majd azt követően 2007-ben végeztem a Gráci Művészeti Egyetemen. Jelenleg feleségemmel együtt Ausztriában élek és dolgozom, valamint hazai földeken - föleg szülövárosomban,Miskolcon - bukkanok fel hébe-hoba, amint van idöm és lehetöségem.

Örömmel tekintem elsö magyar furulyás honlapunkat, amelyhez mint azt már a szerkeztönek, BänfiBalázsnak is mar megirtam, gratulálok!

S gratulálok minazoknak, akik már ráleltek erre a honlapra, valamint az elsök között mondhatják magukat ennek a Furulyás-Forumnak tagjai között. Bár eszrevetelem szerint letszámunk meg piciny, megis remelem, hamarosan egyre több furulya iránt érdeklödöt ismerhetünk meg e lap segítsegevel!


Tehát a témákat tekintve nekem is eszembe jutott egy, egy olyan téma, amely megválaszolásával megsegíthetik következö munkámat, amin epp dolgozom. A téma címe: Miért vagy Te furulyás? ... Miért pont a furulyát választottad, vagy miért foglalkozol vele szívesen?
Kissé furcsának tünö kerdesek, tudom, de bízom benne, majd kapunk nehany erdekes választ, kérem, aki teheti, írjon e kérdéssel kapcsolatban.

Jo olvasgatást es böngészést kivanok! Boldog

Üdvözlettel:
Fülep István Benedek


A hozzászólást legutóbb Benedek FÜLEP szerkesztette 2009. Augusztus 27. 15:01-kor. [1]
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Újfalusi László
Törzstag


Csatlakozott: 2006.01.07. Szombat 17:25
Hozzászólások: 27

HozzászólásElküldve: 2006. Március 16. 20:27 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Helló!
Hogy miért lettem furulyás? Érdekes kérdés... Az egész úgy kezdődött, hogy általános iskolában olyan osztályba jártam, ahol a tanultunk furulyát. Persze a színvonal az igencsak alacsony volt (a tanárnő szopránon a D''-t úgy akarta fogni, mint a D'-t, csak a hátsó lyukon féllyukkal Boldog ) Szóval elég vicces volt a dolog, arra mindenesetre jó volt, hogy elindítson. Aztán egyszer a tanárnő beírt az ellenőrzőmbe, hogy a szüleim menyjenek be az iskolába, mert beszélni akar velük. Persze ők nem nagyon értették a dolgot, mert előtte nem volt velem igazán baj, most meg behívatját őket... Na, aztán mondta a tanárnő, hogy irassanak be zeneiskolába, mert úgy látja, hogy érdemes.
Aztán itt a nyíregyi Zeneiskolában folytattam, és aztán nem akartak átiratni más hangszerre, meg nekem is tetszett a furulya, így aztán maradtam, és egyre jobban beleástam magam a dologba meg jöttek a versenyek, amikor tényleg kmolyan és nagyon sokat foglalkoztunk a dologgal, úgyhogy már mennyi is? Tizedik éve boldogítom a tanáromat. Azóta kb. annyival vagyok magasabb tőle, mint amennyivel a kezdetekben ő tőlem Boldog
Csak valahogy azt nem bírom, hogy ezt a hangszert a legtöbb ember nem ismeri el. Vagy legalábbis nagyon sokan. "Ja, még mindig furulyázol?"-és hasonló mondatok. Sok idő kell még, hogy elnyerjük a kijáró elismerést. Bár azért ebben az is benne van, hogy sok helyen tényleg színvonaltalanul tanítanak furulyázni. És sokan még mindig csak egy olyan hangszernek tekintik a furulyát, ami jó arra, hogy elkészítsen egy komoly hangszert (merthogy ez ugye szerintük nem az...)
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 17. 12:03 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Köszönöm! Örömmel latom, maris megerkezett az elsö kedves törtenet. Tanunsagos, es biztos vagyok benne, sokuknak ismerös.
Bizony, ahogy Ujfalusi Ur mondta:
Tennünk kell meg hangszerünk "elismereseert"!
Legyen ez igy. Remelem közösen sikerül majd. Elsö lepes talan, ezt a szep honlapot terjeszteni, a Forum letet tovabbitani ismeröseinknek.
Tovabbi szep napot, jo hetveget kivanok! Boldog
Fülep Benedek
Furulyamüvesz, zenepedagogus
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Újfalusi László
Törzstag


Csatlakozott: 2006.01.07. Szombat 17:25
Hozzászólások: 27

HozzászólásElküldve: 2006. Március 17. 14:13 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Hát ez az "Újfalusi úr" azért erős (még csak 17 vagyok). Ha jól sejtem Te vagy az, aki Kiszty Nóri egy héttel ezelőtti kurzusán csütörtökön ott voltál, és a kurzus után próbáltatok. Jól gondolom? Mert én vagyok aki utoljára játszott (Hotteterre).
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 22. 12:19 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Laci! ...Ez tenyleg vicces... A nevekkel mindig problemaim vannak, az arcmemoriam annal jobb talan. Amugy Interneten keresztül senkit nem merek tegezni, idegenekkel szembe elsö az udvariassag. ´
Az a virga tenyleg szupi. Nem semmi fickorol van szo!

Varom a tovabbi valaszokat!
Üdvözlettel szép tavaszt mindenkinek!
Benedek
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Bánfi Balázs
Adminisztrátor


Csatlakozott: 2005.12.29. Csütörtök 23:40
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2006. Március 22. 23:31 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Visszatérve az eredeti témához: ez egy nagyon érdekes téma, jó felvetés! Esetemben ez így történt (csak akkor kezdj bele, ha ráérsz... ) :

Mint sokan, én is furulyával kezdtem alapfokú zenei tanulmányaimat. Nagyon szerettem (még bp-i versenyen is voltam, ha jól emlékszem III. helyezett, a zsűriben Béres János ült ). Aztán elkezdtem hegedülni Hegedülő , majd zongorázni is, ez már kicsit sok lett, így valamit abba kellett hagynom. Persze, a furulya volt az (4 évig fújtam). Maradt a hegedű (3 év után a zongorát is "lecsuktam"), amiből sok (és felejthetetlen) év zenekarozás (mert volt ilyen a zeneikolában) után/közben brácsa lett (Klembala Géza adta a kezembe az első brácsát, amikor egyszer kisegítettem a Táncsics M. Gimnázium zenekarában. Két hét elteltével Pergolesi: Stabat Mater-ét játszottuk, a brácsaszólam: altkulcsban, f-moll (gyengébbek kedvéért: 4b előjegyzés) - ismét egy felejthetetlen esemény, bizony beleizzadtam abba a kb. 4 hangba, amit sikerült eljátszanom az egészből...) Mindenesetre ekkor már biztos voltam abban, hogy karmester lesz belőlem (kicsit lett is), ezért mentem (gimnázium mellett, szakmai tagozatra) a Váci konziba szolfézs-brácsa szakra. Ekkor csináltunk a barátaimmal egy kis kamarazenekart és egy kórust is, aminek karmestere voltam. Kb. 2 évig működtünk és sok koncertünk volt. A repertoár barokk szerzők műveiből állt, ekkor kezdett a régizene érdekelni. Aztán egyszer egy vidéki egyházi kórust kísértünk a zenekarral (ha jól emlékszem valamelyik Purcell anthem volt), amiben furulyaszólam is lett volna. Nosza, hiszen tanultam furulyázni! - felkiálltással elmentem, vettem egy Moeck Rottenburgh szopránt. Ekkor döbbentem rá, hogy én annakidején német fogással tanultam, ez a hangszer pedig barokk! (hogy is van ez?! ajjaj! ) Néhány hét intenzív gyakorlás után mégiscsak eljátszottam a szólamot (amit utólag visszagondolva valószínűleg alton kellett volna...) Innentől kezdve nem volt kérdéses, hogy ez az én hangszerem. Ekkor már régizene-megszállott voltam, ez is közrejátszott. Ami nagyon megtetszett a hangszer egyszerűsége mellett a hangszíne (pl. Bach: Actus Tragicus kantátájában a gambákkal utolérhetetlenül tökéletes harmóniát közvetít -amire modern hangszer képtelen lenne) és persze a virtuóz játék "lehetősége".
Amikor először meghallottam CD-n pl. a Vivaldi koncerteket (Peter Holtslag-gal), nem hittem el, hogy így lehet játszani furulyán. Azóta megbizonyosodtam, hogy amilyen egyszerű ez a hangszer (felépítésben), olyan nehéz rajta (jól) játszani... Meggyőződésem, hogy hangszertechnikai szempontból nézve semmivel sem könnyebb, mint mondjuk a hegedű, vagy a zongora, csak legfeljebb a kezdeti sikerélmények jönnek hamarabb. Könnyen elsajátítható egy közepes amatőr szint, de a valódi profizmusig nagyon kevesen jutnak el. Ennélfogva sok önjelölt "furulyaművész" rontja a hangszer renoméját.
Talán a furulyaoktatás rendbetételével lehetne ezen változtatni (elsősorban felsőfokon és alapfokon).
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bánfi Balázs
Adminisztrátor


Csatlakozott: 2005.12.29. Csütörtök 23:40
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2006. Március 23. 11:40 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Megkérek minden kedves fórumozót, hogy (nagyon...) ne térjen el az adott témától, mert ez a fórum teljes összekavarodásához vezet!

A témától eltért hozzászólásokat új témába helyeztem át (virtuozitás-muzikalitás)

Üdvözlettel: B.Balázs
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Alfa_Hold
Törzstag


Csatlakozott: 2006.02.10. Péntek 14:32
Hozzászólások: 48

HozzászólásElküldve: 2006. Március 23. 11:52 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Akkor ON.
Az én történetem is hasonló sok más furulyáséhoz.
Nyíregyházán tanultam zenetagozatos általános iskolai osztályban jó régen.
1971-ben születtem ebből valahogy ki lehet számolni, hogy mikor.
Szóval automatikus volt, hogy mindenkinek "kellett" választania valami hangszert amin elkezd tanulni.

Én az akkor legkevésbé hangszernek tűnő furulyát választottam, arra apellálva, hogy minlél kevesebbet kelljen vele foglalkozni.
Egy FÉM(alumínium) C-szoprán furulyán kezdtünk el tanulni játszani. Ennek az volt a tulajdonsága, hogy használhatatlan volt. A mély hangokat nem lehetett rendesen kifújni, a magas hangok meg tompán szóltak.

Eltelt így egy vagy két év és aztán valahogy szóba került az oboa, mint lehetőség. Kaptam is az alkalmon, hogy egy igazi "gép"-en tanulhatok.
+ évig jártam a zeneiskolába de a gimnázium vége felé egyre kevesebb időt tudtam vele foglalkozni és feladtam.
Ekkorra már eljutottam oda, hogy hiányzott a zenélés. ígyhát vettem egy rossz szaxofont, egy rossz klarinétot, közben egy alt furulyát is.
Mindkét hangszer (szax+klarinét) alig volt használható, annyira gyenge orosz hangszerek voltak. És hangosak is Pironkodó
A furulya hangzása különösen a reneszánsz, barokk hangzásvilág mindíg is tetszett, így maradtam végül a soha el nem hagyott furulyánál.
Mindíg igyekeztem szintentartani a "tudásomat" most viszont már tovább szeretnék lépni.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
csaba
Fórumozó tag


Csatlakozott: 2006.04.21. Péntek 23:16
Hozzászólások: 3

HozzászólásElküldve: 2006. Április 22. 01:09 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Sziasztok!

Én azért ismeretlenül is tegezlek benneteket az internetes szokások szerint...

Még nem vagyok igazán furulyás, de nagyon 'megfogott' a hangszer az utóbbi hetekben.

Történt ugyanis, hogy apa lettem novemberben...Boldog A lányommal való foglalkozás közben eszembe jutott, hogy valahol van egy furulyám, egy öreg alt furulya. Gondoltam egy két dalocskát eljátszok rajta, kíváncsi voltam, hogy reagál rá a kislány...

A teljesség kedvéért egy két szó magamról:
jelenleg informatikus vagyok, de végzettségemet tekintve jazz előadói és tanári diplomám van. Fő hangszerem a gitár, sok évig tanítottam és koncerteztem saját zenekarommal az országban. Zongorával kezdtem és persze annak idején a furulya sem maradt ki. Egy oktávon belül egész hangokat - eddig jutottunk annak idején...:)

... egészen jól fogadta, ameddig ki nem tört belőlem a felfedező szellem. Hogy is vannak a félhangok? Hoppá ez egy germán furulya és ezt leszámítva is hamis mint a bűn -> google:furulya -> és itt találtam magam. És persze munka közben ment a furulya rádió, ha valakinek tetszett a játéka ismét google. Döbbenetes élmény volt Michala Petri játéka. És persze volt jazz is, de amit eddig hallottam, az elég langyos volt.

Most keresek egy hangszert és megpróbálom a furulyán is kifejezni magam. Talán sikerül. A cél nem könnyű, a hangszer nagyon csalóka. Mint más is írta itt a fórumon a sikerélmény az elején gyorsan jön, de ez csak a kezdet. Szerintem nagyon nehéz hangszer. De majd meglátjuk, remélem egy-két év múlva nem lesz OFFTOPIC gyanús a hozzászólásom...:)

Köszönet a topik nyitójának a kellemes témáért, magáról mindenki szeret beszélni egy kicsit...Boldog

Remélem azért nem voltam nagyon OFF,

üdv.: Csaba
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Május 8. 17:22 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Kedves Csaba!
Örömmel olvastam végig beszámolodat. Jó hallani mindig hasonló történeteket, mint a Tiéd.

Külön köszönöm a köszönetedet Boldog Igazán csak azt tudom mondani, hogy szívesen. Kívánok minden ide látogatónak további jó olvasgatást, és valóban, magunkról nem esik nehezünkre irni sose.
Legyen ez így tovább is, csak így ismerhetjük meg egymást.

Hangszertanulási kérdéseitekket továbbra is várom leveleiteket, az eddigi kérdéseket és hozzászólásokat pedig én is köszönöm.

Várjuk hát a következö beszámolót, hogy MIÈRT VAGY TE ÈPP FURULYÀS?!

Üdvözlettel: Fülep Benedek
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Május 8. 17:25 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejéreBocs, az elözö hozzaszolasomban rossz betuket hasznaltam.
Tudjatok, külföldröl irok, s ezert az ékezet nem mindig hasznalhato.
A hiba tehat az en keszülekedben van...
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
luca
Fórumozó tag


Csatlakozott: 2006.05.17. Szerda 16:30
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2006. Május 17. 16:41 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Én 9 éves vagyok, Nevető szeptember óta tanulok furulyázni, zeneiskolában. Nagyon szeretem. Nagyon boldog

_________________
"Zene nélkül mit érek én?"
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Május 17. 17:17 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Nagyon boldog Kedves Luca!
Sok szep kellemes percet kivanok Neked a furulyaddal! irj batran maskor is!!!
Fülep Benedek
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Bogi
Haladó fórumozó


Csatlakozott: 2006.06.02. Péntek 11:53
Hozzászólások: 6

HozzászólásElküldve: 2006. Június 2. 21:09 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Sziasztok!

én azért kezdtem el furulyázni, mert a zeneiskola mellé költöztünk a szüleimmel és úgy voltak vele, ha már itt van a sarkon az intézmény, akkor beiratnak.
A furulya volt a legolcsóbb hangszer. Boldog
Furulyás pedig a sok jó barát miatt lettem, akikkel együtt kamaráztam. Az ált.suliban nem voltak barátaim és nagyon örültem, hogy a zenesutyóban annyi hozzám hasonló gyerek volt.

és ennél a hangszernél is ragadtam. De nem bántam meg. Az életem része, neki köszönhetem, hogy ma emberileg az vagyok, aki vagyok. Még a férjemet is a furulyának köszönhetöen ismertem meg.

A suliban mindig én voltam a kis hülye idegroncs, de a furulya rengeteg dolgot hozott ki belölem, jobb emberré tett.

Szóval összenöttünk mi páran.. A hangszereim és én. Boldog Üdv!
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Benedek FÜLEP
Törzstag


Csatlakozott: 2006.03.15. Szerda 19:44
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Ausztria(Graz) - Miskolc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 6. 09:36 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Kedves Bogi!
Tetszik a törteneted!
Boldog
Bar magadrol nem sokat arultal el, megis erezni, szereted ezt a hangszert es talan komolyabban is foglalkozol vele zeneiskolas korod ota. A ferjed is zenesz? Talan furulyas? Hol üzöd a mesterseget?

Üdv a holnapon, es kösszi a valaszt.
Irj maskor is, es szolj baataidnak is, hogy irjanak...

Fülep Benedek
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Fruzsi
Fórumozó tag


Csatlakozott: 2006.06.28. Szerda 7:29
Hozzászólások: 4

HozzászólásElküldve: 2006. Június 28. 07:34 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Sziasztok!
Illetve jónapot!
Hát igazából nem tudom....
Még óvodás koromban döntöttem el, hogy furulyázni fogok...
Azóta rájöttem, hogy az oboa és a zongora mellett ez életem értelme!
:)

_________________
Imádok zenélni! Életem értelme a zene!
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése
esztke
Haladó fórumozó


Csatlakozott: 2006.07.06. Csütörtök 19:51
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Esztergom (többnyire:D)

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. 19:37 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Sziasztok!

Nekem zeneiskola a lakhelyemtől legközelebb 30 km-re volt. Sokáig nyagattam szüleimet,hogy vigyenek el,mert szeretném csinálni...2 év elég volt hozzá és így második osztály második félévbe sikerült magam bekérni oda. Nagyon jó tanárt kaptam. Ő eredetileg fuvola szakon végzett,de tanított furulyát is.Azt mondta lát bennem némi konyítást a zene felé és mindig azt mondta,nekem a fuvolisták közt lenne a helyem.Én mondtam neki,hogy nagyon szép és jó amit mond csak én valahogy úgy vagyok a fuvolával,hogy nem szeretem.Ami érthető.Mivel ott a zenesuliba annál a tanárnál kezdtük majdnem 20-an,aztán kér évre rá már csak egyedül maradtam.Mert kb 15-en maradtunk a húszból és a 15-ből 14 átment fuvolázni és én egyedül maradtam. És én akkor és ott elhatároztam,hogy amég élek nem fogok fuvolázni...Elvégre van két nagyon gyönyörű furulyám amit a világért nem cserélnék el semmire. Aztán sajnos negyedik évembe iskolaváltás miatt ottkellett hagynom azt a zenesulit /Ez Szobon volt/ és Esztergomba kell/kellett folytatnom tanulásaimat...és ami a legnehezebb...Esztergomba nincs olyan tanár aki furulyaszakon végzett volna... Nos valahogy kb ennyi az én furulyás eddigi életem történetének nagy töredéke...
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
Szilárd
Haladó fórumozó


Csatlakozott: 2006.06.15. Csütörtök 10:11
Hozzászólások: 7

HozzászólásElküldve: 2006. Július 12. 11:00 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Kedves fórum látogatók!

Most viszonylag sok időm van, ezért hirtelen kedvem támadt leírni nekem is, miért éppen furulyás vagyok. Végső soron ez is, mint minden más az életben, a Sors és az egyéni szabad akarat szerencsés összjátékának az eredménye.

'70-ben születtem, és mivel zenei tagozatos általános iskolába jártam, törvényszerű volt, hogy harmadikos koromban lehetőség nyílt a hangszertanulás elkezdésére. Zongorázni szerettem volna, de mert nem volt zongoránk, a zeneiskolában pedig nem volt lehetőség a gyakorlásra (Salgótarján), ajánlották a furulyát. Szívesen beleegyeztem, annál is inkább, mert első és második oösztályban , énekórán, már tanultunk furulyázni Béres féle bádog furulyán, harmincan egyszerre. A zeneiskolában egy fagott tanár kezdett velem foglalkozni. Bár nem volt furulyás, nem is vette komolyan, ennek ellenére mégis megszerettette velem a hangszert. Végre volt sikerélményem. Első, második osztályban ti. én voltam az osztály legrosszabb furulyása. Aztán ezt a fagott tanárt elvitték katonának, kaptam helyette egy klarinéttanárt. Gyakran kérdezte tőlem, mikor szeretnék már végre valami komoly hangszert is tanulni. Végre aztán beadtam a derekam, és elkezdtem... klarinétozni (nem is értem, miért ezt a hangszert választottam...). Két év múltán abba is hagytam. Ezt követően beleszerettem a magyar népzenébe, pásztorfurulyáztam, citeráztam, tekerőztem. Érettségi után nem vettek fel egyetemre, történelem szakra, mert kevés pontot vittem matekból Nagyon boldog Dolgozni kezdtem egy gyárban, és üres óráimban elő-elő vettem a furulyát. Czidra László Vivaldi lemeze akkora hatást tett rám, hogy elhatároztam, megpróbálok jó amatőr furulyássá válni. Az, hogy hivatásos legyek, akkor még eszembe sem jutott. Megismertem egy kiváló tanárt Bp. belvárosában, ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy létezik barokk rendszerű furulya mint olyan... Hozzá nagyon jó volt járni. Ámde különféle okok miatt mégis abbahagytam, majd 29 évesen egy reggel arra ébredtem, hogy szeretnék furulyatanár lenni. Jelentkeztem Szegedre, felvettek, 3 évvel ezelőtt végeztem. Nagyon szeretem a gyerekeket, szeretek tanítani. Az biztos, hogy művészi szinten már nem fogok furulyázni, de azért jó érzés gyakorolni.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Mácsai Kristóf
Fórumozó tag


Csatlakozott: 2006.07.16. Vasárnap 11:54
Hozzászólások: 1
Tartózkodási hely: Magyarkanizsa

HozzászólásElküldve: 2006. Július 16. 12:16 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Üdvözlök Mindenkit!
11 éves vagyok,vajdasági.
A zeneiskolában furulyán tanultam,és nemrég kaptam egy pásztorfurulyát.Ezen hallás után játszottam eddig.Szeretnék ismerkedni és keresek kottákat.

Köszönöm Nagyon boldog

_________________
Kristóf
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Nagy András Zalán
Fórumozó tag


Csatlakozott: 2006.10.14. Szombat 12:12
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2006. Október 14. 12:43 Hozzászólás az előzmény idézésévelUgrás az oldal tetejére

Sziasztok Felkiáltás 9 éves vagyok Budapesten ének-zene tagozatú általános iskolába járok.Óvodás koromban kezdtem el furulyázni.Két oka is volt,hogy ezt a hangszert választottam,az egyik,hogy a kedvenc óvónénim is furulyázott nekünk.Legelőször a magyar népmesék zenéjét hallottam tőle. A másik,hogy a szüleim mindig elvisznek Ghymes koncertre,és legjobban az egyik zenekari tag Buják Andor játéka tetszett(sajnos ő már nincs a zenekarban).Ő a példaképem,nagyon sok hangszeren játszik.
Nagyon szeretek furulyázni,a tanárom még kamarazenekart is alakított.Nagyon kedvelem az ott elhangzó dalokat.A zeneiskolában kung tiupusú barokk fafurulyán játszok,ami körtefából készült,bár az ált. isk.-ban a többiek germánon játszanak.
(Citerát is tanulok.)

_________________
ÜDV:NAZ
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:
Új téma nyitásaHozzászólás a témához


 Ugrás:Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése

Nem készíthet új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhat egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatja hozzászólásait a fórumban.
Nem törölheti hozzászólásait a fórumban.
Nem szavazhat ebben a fórumban.

 

© 2005-2020 furulya.hu